Categorie archief: beleggers nieuws

Voll geld

Voll geld

Vorige week is in Zwitserland in een referendum het voorstel van Voll Geld afgewezen. Zelfs in Zwitserland, waar ze qua alternatief geld behoorlijk voor lopen op de rest van de wereld, wil de bevolking er nog niet aan. Het is op dit moment nog ‘te eng’ voor de meeste mensen.

Lees verder: Voll geld

Hoe degelijk is de Blockchain

Hoe degelijk is de Blockchain

DNB heeft de blockchain drie jaar lang aan de nodige tests onderworpen. De conclusie is vernietigend: De grootste tekortkomingen blijken tekortschietende capaciteit, inefficiëntie door hoge energieconsumptie en gebrek aan volledige zekerheid over het hebben voldaan van een betaling.

Lees verder: Hoe degelijk is de Blockchain

Crypto energie

Crypto energie

Als er één ding is om heel zwaar tegen de crypto technologie te zijn, dan is het het enorme energie verbruik. Ik kan het simpel stellen, het is gewoon onacceptabel dat er zo veel energie door de technologie verbruikt wordt. Er is een schatting die al aangeeft dat wereldwijd het stroomverbruik overeenkomst met het totale verbruik van een land als Nederland.

Lees verder: Crypto energie

Cryptomarkt heeft forse daling nodig

Cryptomarkt heeft forse daling nodig

Dit klinkt u misschien raar in de oren, maar de reden is simpel. In 2017 zijn we cryptomunten massaal gaan zien als middelen om snel rijk te worden. Je kocht ze, hield ze een paar weken vast en dan kon je er met een forse winst uit.

Lees verder: Cryptomarkt heeft forse daling nodig

Kritisch schrijven is ongewenst (Tom Lassing)

Kritisch schrijven is ongewenst (Tom Lassing)

De bitcoin is een religie geworden. Mensen geloven er heilig in en als je dan met argumenten komt waarom het allemaal niet zo logisch is, dan raak je de mensen tot in het diepste van hun religieuze gevoelens voor de bitcoin.
Het is precies zoals met godsdienst, waarbij puur redenering duidelijk maakt dat er geen god kan zijn, maar waarbij ook heel intelligente mensen de pure redenering loslaten omdat ze nu eenmaal willen geloven.

Lees verder: Kritisch schrijven is ongewenst (Tom Lassing)

De olieprijs en zilverproductie

Eén van de ondergewaardeerde links met de zilverproductie is de hoeveelheid energie die het kost om zilver te winnen.
Bij een relatief lage olieprijs zoals we die nu kennen, is de productie van zilver redelijk goedkoop en mijnbedrijven kunnen al winst maken ondanks het feit dat de zilverprijs niet bijster hoog staat.
Dat gaat anders worden als brandstof duurder wordt.
Hoeveel kost de productie van ounce zilver dan eigenlijk?
Kijken we naar het bedrijf Pan American Silver, dan lezen we een productie van 26.5 miljoen ounces zilver tegenover 20,5 miljoen gallons brandstof. Nu is een gallon 3,78 liter. 77,5 miljoen liter brandstof voor een productie van 26,5 miljoen ounces. Het zijn gigantische hoeveelheden.
Het komt neer op bijna drie liter brandstof per ounce zilver.
Wetende dat de wereldproductie aan zilver zo’n 900 miljoen ounces is, weten we ook dat die industrie een enorme slokop is die scheepsladingen brandstof verbruikt. Als de olieprijs 10% stijgt, dan heeft dat enorme consequenties voor de mijnbedrijven.
Het verbruik van brandstof wordt in de sector eerder meer dan minder, omdat de productie van zilver steeds moeilijker wordt.
zilveraandelen.nl

Bron: BeursBox.nl

The post De olieprijs en zilverproductie appeared first on BeurZ Nieuws.

Spaargeld slim aan het werk zetten

Wat zijn op dit moment interessante mogelijkheden om spaargeld voor je te laten werken?
Historisch gezien zijn aandelen bijzonder interessant. De vraag is echter of op dit moment aandelen wel zo’n slim idee zijn. Als je nu koopt, dan betaal je in heel wat gevallen immers de hoofdprijs.
Maar wat dan wel, als je aandelen nu in het algemeen te duur vindt?
Het aflossen van wat leningen is, ondanks de lage rente, geen slecht idee. Wat het inhoudt, is dat u minder maandlasten krijgt in de toekomst. Anders gezegd, het geeft u dan meer financiële ruimte in wat er maandelijks inkomt en uitgaat. Het is dus helemaal geen slecht idee om schulden te verminderen.
Een andere manier om uw maandlasten te verminderen is het zelf opwekken van energie. Dat kan bijvoorbeeld via zonnepanelen. Ook dat gaat u lagere maandlasten geven omdat uw energiekosten lager worden.
Ik ben zelf ruim 100 euro per maand minder aan energiekosten kwijt door mijn 43 zonnepanelen. Er is echter nóg een manier waarop u uw maandlasten kunt verlagen. Dat is heel simpel, minder energie verbruiken! Maatregelen om minder energie te gebruiken kunnen u ook veel geld schelen. Zo bleek in mijn eigen boerderij dat twee muren nooit geïsoleerd waren. Die 1500 euro investering ga ik terug zien in meer comfort en een lagere gasrekening. Dakisolatie, vervangen van lang brandende lampen door LED’s zijn allemaal interessante investeringen die u vooraf kunt doorrekenen. De TL lampen boven mijn bureau heb ik vervangen met LED TL lampen. Terugverdientijd is slechts één jaar!
Heeft u dat allemaal al gedaan, overweeg dan investering buiten eigen huis. Zo heb ik aandelen in windmolens gekocht. Ook ben ik deelnemer in een windpark bij Moermansk en ik beleg in onroerend goed in Nederland, de VS en Engeland.
Naast dat alles hou ik ook goud aan. Ook Lodelijk Hof schreef daar gisteren al over. Wat moet je immers hebben als valuta of de beurs instorten?
Jawel, goud. (en zilver). U kan dat fysiek aanhouden, maar u kan natuurlijk ook een online goudrekening openen.

Bron: BeursBox.nl

The post Spaargeld slim aan het werk zetten appeared first on BeurZ Nieuws.